PlanteFacts – stort og småt om udviklingen indenfor plantevækst

Hvad betyder plantevækst? Lige nu er der er stor vækst i alt med planter. Vi ser en stor fremgang på det plantebaserede område drevet af mennesker og virksomheder, som ønsker at se en bedre fremtid for os alle. Miljø, klima, dyrevelfærd og sundhed er blandt de gode grunde til at vælge plantebaserede retter og produkter. Her har vi samlet et par essentielle PlanteFacts, der fortæller noget om den udvikling vi oplever lige nu:

Ambitioner om flere grønsager

I en stor undersøgelse lavet af Coop Analyse i 2018 svarede hele 51 %, at de gerne ville spise mere plantebaseret. Hele udgangspunktet for, at vi ser en udvikling mod grønnere måltider og produkter er, at danskerne i høj grad ønsker denne udvikling.

Salget af plantemælk

En lille case, der viser udviklingstendens er salget af plantebaserede drikke som kaldes plantemælk. I Coops butikker er salget steget med 541 % fra 2013 til 2018. Plantemælk kommer fra et meget lille udgangspunkt salgsmæssigt, hvilket også gør det lettere for produktet at stige så markant. Alligevel viser det en tendens, der er svær at ignorere. – Selv mælkegiganten Arla har nu offentliggjort, at de bevæger sig ind på markedet for plantebaserede drikke. Det gør de, fordi selv de kan se, at udviklingen peger i den retning.

Vegetarer i Danmark

Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Coop lavet en undersøgelse, der viser, at omtrent 140.000 danskere i år 2019 lever vegetarisk. Det er en stigning på knap 40.000 personer på 2 år!