Æg fra høns har mange egenskaber.
Det er en proteinkilde, der kan bruges som hævemiddel, bindemiddel, jævning, emulgeringsmiddel, og som kan spises både råt, kogt og stegt.
Når man så vælger at gå den plantebaserede vej, kan det hurtigt blive forvirrende og svært. Man går fra at have én ingrediens med mange egenskaber til nu at skulle finde en ny erstatning for hver egenskab.
For at finde frem til det helt rigtige planteæg, skal man først vurdere hvad æggets egenskab er i opskriften.
Vi i PlanteVækst har valgt at samle nogle muligheder for udskiftninger i denne folder.
Vi håber, det kan gøre lidt nemmere at lave plantebaserede retter.
Dette er en guide til at bruge plantebaserede ingredienser i stedet for æg. Den er ikke perfekt og kan ikke bruges i alle sammenhænge. Brug guiden som inspiration og til at lære planteæggene at kende. Opskrifter udviklet uden æg fra bunden fungerer næsten altid bedre end opskrifter, hvor æg erstattes 1:1.