Plantebaserede måltider til hjemløse er omdrejningspunket for vores kampagne “Forandring på Menuen”, som vi har skabt i samarbejde med plantebaserede spisesteder og i tæt dialog med danske hjemløse. Målet og missionen er at gøre det lettere for de hjemløse, som ønsker det, at finde et sundt og lækkert måltid i hele Danmark.

Hvordan fungerer det?

Kunden donerer, spisestedet reklamerer, hjemløse spiser. Så enkelt kan det siges. Det hele starter med kunderne, som donerer et måltid til en hjemløs, når de køber deres eget måltid. Spisestedet noterer donationen og hænger fx en seddel op på en væg eller har et andet system for at holde styr på donationerne. De hjemløse kan så hente et gratis måltid blot ved at tage en seddel eller at spørge efter det ved kassen. For at udbrede kendskabet til de lokale muligheder, kontakter vi/spisestedet det lokale herberg med informationen.

Eksemplet her er fra Plant Food i Aarhus.

Hvem er med i kampagnen?

Vi leder lige nu efter spisesteder med plantebaserede muligheder, som gerne vil være med i kampagnen. Har I lyst til at være med, kan I skrive til Kasper på kasper@plantevaekst.dk og få mere information. Disse spisesteder er allerede med:

  • Plant Food, Graven, Aarhus
  • Plant Food, Street Food, Aarhus
  • Café Kaf, Birkegade, København
  • Vegetarzan, Horsens
  • Vegandottir, Aalborg
Snasket, vegansk burger fra Plant Food i Aarhus.