Ubat veggie – når en klassisk restaurant omstiller til planter

Af: Thomas Eriksen, redaktør

Restaurant ubat veggie i Aalborg er byens første restaurant uden kød på menuen. Her er fokus på økologi, bæredygtighed og grøntsagernes store verden af velsmag.

Ubat veggie åbnede i januar 2019 som den første af sin slags i det nordjyske. Ubat veggie er nemlig en 100 % vegetarisk restaurant i Aalborg, hvor kød, fisk og fjerkræ ikke er på menuen. Fokus er i stedet på jordens velsmagende afgrøder og landsdelens velkendte mejeriprodukter i kombination med Restaurant Tabus kulinariske formåen.

Dogmet for ubat veggie er kreativitet, spontanitet, ny viden og nye smagssammensætninger. Det er en legeplads for kokkenes evner i jordens afgrøder og sæsonens råvarer.

Begejstringen og modtagelsen af ubat veggie har været overvældende, og der er slet ingen tvivl om, at restauranten har øget appetitten for byens vegetarer og veganere. Dog er spisestedet bestemt også anbefalelsesværdigt for dem, der blot vil have en god smagsoplevelse eller ønsker at have en kødfri dag eller to om ugen. 

Ubat veggie skal nemlig være med til at rykke grænserne for, hvad man kan gøre med grøntsager. De vil gøre op med forestillingen om, at grøntsager kun kan udgøre tilbehøret til en ret. Grøntsagerne kan nemlig i sig selv sagtens udgøre et helt måltid, hvis bare det sættes korrekt sammen.

Og noget tyder på, at aalborgenserne har efterspurgt en plantebaseret restaurant i det nordjyske, da restauranten det sidste halve år har været velbesøgt med glade gæster.

Michael “Miv” Pedersen er manden bag både Restaurant Tabu og ubat veggie, og han har i forvejen stor succes med søster-restauranterne Restaurant Tabu, CANblau Tapasbar og SlagterBørsen. Om overgangen til at starte en plantebaseret restaurant udtaler Michael Miv Pedersen til det lokale medie Mig&Aalborg:

På Tabu arbejder vi jo meget med grøntsager i forvejen, og vi har over 3000 sylteglas fyldt med alverdens lækre grøntsager. Derfor ligger åbningen af ubat veggie i god forlængelse af den filosofi vi har på Tabu

Men udvidelsen med den plantebaserede restaurant var ikke blot en mulighed for at lege meget mere med grøntsagerne. Det har også åbnet op for større arrangementer og helt nye idéer.

Derudover ligger der rigtig mange muligheder i de her lækre lokaler. På Tabu har vi plads til 40 gæster, mens der kan være 80 siddende gæster i de her lokaler. Det åbner op for, at vi med tiden kan tilbyde større selskaber herinde.

Restaurant ubat veggie åbnede 17. januar 2019. Du finder ubat veggie i Vesterå 7 i Aalborg.