Støt vegansk i corona-krisen

Corona-krisen gør desværre, at mange virksomheder er i fare for at måtte lukke. Heriblandt er små virksomheder landet over, som har været med til at løfte niveauet for det plantebaserede køkken, og som har været en vigtig del af den veganske bølge, der er rullet ind over Danmark.

Vi står lige nu overfor, at den plantebaserede bevægelse potentielt kan blive sat flere år tilbage. De sidste års store fremskridt er ikke kommet af sig selv. Det er drevet frem af dygtige ildsjæle på caféer, restauranter, pizzeriaer, streetfood-boder, bagerier, fabrikker mv. De har brug for vores støtte til at holde liv i bevægelsen og i deres forretninger, så der stadig er en stærk plantebevægelse på den anden side af krisen. Derfor har vi en klar opfordring til alle jer, der elsker plantemad: Støt vegansk!

Der er flere måder, du kan støtte på. Du kan fx støtte på en af følgende måder.

 1. Køb takeaway
  Den mest åbenlyse måde at støtte på er selvfølgelig ved at købe virksomhedernes retter og varer. De fleste spisesteder tilbyder takeaway eller udbringning – fx gennem services som Wolt og JustEat, der tilbyder kontaktløs og sikker levering.
 2. Køb et gavekort
  Måske kender du en person, der skal have tilsendt en gave i anledning af deres fødselsdag eller en anden mærkedag, og så er det jo oplagt at give dem et gavekort til en hyggelig oplevelse med lækker mad. Giv et gavekort til et vegansk spisested eller det grønneste spisested i dit lokalområde, så kan de enten få bragt lækker mad ud eller besøge stedet, når vi er på den anden side. Du kan selvfølgelig også vælge at købe et gavekort til dig selv og på den måde vise spisestedet, at du støtter dem og vil have dem sikkert ud af krisen.
 3. Fortæl en ven om stedet
  Der har aldrig været et bedre tidspunkt at give en anbefaling videre. Når du fortæller en ven om dit yndlingssted, så er du med til at gøre reklame og få virksomhedens publikum til at vokse. Måske vælger din ven at afprøve din anbefaling, og så har du hjulpet med at få en ny kunde i butikken.
 4. Stil din ekspertise til rådighed
  Det er nok de færreste, der kan hjælpe på den her måde, men det er tilladt at tænke kreativt. Måske er du god til at tage flotte og appetitlige billeder, som spisestedet kan bruge på sociale medier til at få flere kunder. Måske er du revisor og kan hjælpe med regnskabet. Måske er du god til at skrive, lave hjemmeside eller designe plakater… sæt dine evner i værk, hvis det giver mening.
 5. Del din gode oplevelse på sociale medier
  Det er helt gratis, og alle kan hjælpe til på denne måde. Del et madbillede med din anbefaling af et grønt spisested, så dine venner og bekendte bliver opmærksomme på deres lækre mad. Hvis du er blogger eller en anden med et stort publikum, kan du gøre en endnu større forskel, så vi håber, du vil hjælpe til med at opfordre dine følgere til at støtte de plantebaserede muligheder. Støt vegansk!

Hvem du kan støtte svinger lidt. Nogle virksomheder holder lukket for at minimere udgifter, mens andre tilbyder takeaway eller udbringing. Hold øje med dine lokale virksomheders hjemmesider og sociale medier.

Del billederne her på sociale medier og brug hashtagget #StøtVegansk
Tak til Ubat Veggie i Aalborg for billedet.
Perfekt til din story på Instagram.