Matcha Bar: Fra Vesterbro til Magasin

På anden sal i Magasin du Nord ligger der et sted, der serverer hjemlig hygge med balsam til sjælen, øjnene og smagsløgene. Matcha Bar startede i november 2015 som en 40 kvadratmeter kældercafé på Vesterbro. Under fire år senere har hvad der startede som en hobbyvirksomhed, femdobbelt arealet og antallet af besøgende med deres nye beliggenhed i centrum af København.

Mad for alle

Da Matcha Bar for første gang åbnede dørene, var den Danmarks første Matcha café og serverede udelukkende Matcha-produkter. Siden er menuen blevet mere bredspektret – dernæst finpudset. Konceptet gik fra “blot” at være sundt, til at være et sted, hvor alle kan spise.

Matcha Bar er et tempel, der kan rumme alle madønsker

Hele kernen ved Matcha Bar-konceptet er, at der skal være plads til alle. Det vil sige, at lige meget om du er vegetar eller veganer, laktoseallergiker eller glutenallergiker, skal du kunne nyde at blive wow’et på Matcha Bar.

Wow-oplevelsen skal være der

– Wow’et bliver man nemt, for ikke nok med, at maden er lækker og sund, så er den også æstetisk og kunstnerisk at se på. Derfor kan man da også komme til at savle på tasterne, når man besøger Matcha Bars instagram-profil; @matchabaren , der virkelig forkæler øjnene. De største hit på menukortet er deres vaffelsalat og vaffelsandwich som er klare bestsellere. Matcha Mikes egen anbefaling er Signatursalaten og deres Matcha Mocktails.

Fra Vesterbro til Magasin du Nord

Da Matcha Mike (CEO) sidste år pitchede Matcha Bars knivskarpe koncept under Retail Institutes retailkonference, blev han bestemt ikke overset . Dagen efter var Magasin du Nords Food Manager i telefonen. Han havde et tilbud som Matcha Mike ikke kunne sige nej til.

“Det var ret vildt. Man blev selvfølgelig glad!” fortæller Matcha Mike. Alligevel, var det ikke et nemt tilbud at sige ja til. “Det var svært at få til at ske. Magasin er en noget andet etablering end en 50.000 kroners etablering på Vesterbro”.

Men det lykkedes! Hele konceptet flyttede med, så det er stadig den hjemmelige hyggelige og meget rolige stemning man oplever nu, som også kendetegnede Matcha Bar, da det lå på Vesterbro.

Når man spørger Matcha Mike, om han har et godt råd til andre der drømmer om at starte eller omlægge en restaurant eller virksomhed til at blive “helt grøn”, svarer han: “Gør dig umage. Med koncept og målgruppe. Det noget vi selv gør”…”Lav nogle ting og lad det ligge [med nogle dage imellem] og tag det frem igen. Det gør vi en to-tre gange”. – Rådet gælder både når man skaber sit koncept men også når man skal sammensætte nye retter. Så får man et produkt man er glad for.

Matcha Magic

Men hvad er det lige ved Matcha, der er så magisk? Udover at have omtrent 137 gange flere antioxidanter end andet te, indeholder Matcha også et højt indhold af L-theanin hvilket, sammen med koffeinen i Matcha hjælper ens mentale ydeevne til en højere kapacitet. Det var noget som Matcha Mike mærkede på egen krop, inden han besluttede sig for, at satse på Matcha. Som tidligere kaffedrikker og professionel tennisspiller, mærkede Matcha Mike tydeligt forskel, da han skiftede kaffen ud med Matcha-te: Bedre mental ydeevne og fokus, i hverdag og på tennisbanen, bedre nattesøvn og ingen pludselige dyk i energiniveauet, som man ellers kan opleve, når man drikker kaffe.

Så det er ikke så svært at forstå, hvorfor Mike er så passioneret omkring Matcha.

Yoga på tagterrassen

Hvis man mangler noget til at kickstarte sulten, har Matcha Bar desuden et samarbejde med YoStudios. Så kan man få lov at dyrke yoga på Magasins tagterrasse, efterfulgt af en lækker og nærende brunch på Magasins anden sal hos Matcha Mike. Events bliver løbende offentliggjort på Matcha Bars Instagram og Facebook: @matchabaren

Om skribenten, Natasha Allen: "Jeg elsker god mad og at prøve nye ting. Det er en af de fantastiske ting ved at skrive for PlanteVækst: Jeg er rimelig ny i det veganske køkken, så det er fantastisk at blive inspireret af alle de virksomheder, der kaster sig ud i det lækre plantebaserede madunivers."