Dagrofa lancerer luksusoste fra Les Nouveaux Affineurs

Stemningsmusik af Dar Golan.
Billeder af Les Nouveaux Affineurs & Cyrielle Thomas.

Hvad er det, der både smager cremet, komplekst og kraftigt? Det er selvfølgelig modnede cashewoste fra Les Nouveaux Affineurs. Dagrofa introducerer nu to produkter, der er nye på det danske marked, og som vil friste selv de mest kræsne, oste-elskende kunder.

Oste efter traditionens forskrifter

Ostene laves af få, gode råvarer, som alle er økologiske; cashewnødder, vand, salt og bakterie-kulturer. Ostene modnes, indtil de opnår den helt rigtige intense smag, som enhver oste-connaisseur drømmer om. Ostene produceres i Frankrig, der som bekendt har stolte traditioner indenfor ostefremstilling.

Godkendt af kritisk oste-ekspert

Under udvælgelsen af de helt rette produkter til hylderne har Dagrofa fået kyndig vejledning – både af PlanteVækst og af en Danmarks største autoriteter på området, nemlig Poul Larsen. Han er direktør i HKI Ost, som er leverandør til Dagrofa.

I første omgang udvalgte PlanteVækst et udsnit af de bedste plantebaserede oste på markedet – her var både produkter fra franske, hollandske, svenske og italienske producenter. Herefter blev Dagrofa budt på smagsprøver og lejlighed til at vurdere ostene, og det har altså resulteret i to ny luksusoste i delikatesseafdelingen på udvalgte Meny-butikker.

“Vi har et godt samarbejde med organisationen PlanteVækst, der har fundet frem til en række produkter, som vi har smagt på og vurderet i samarbejde med Poul Larsen fra vores specialistvirksomhed HKI Ost. Poul er en af Danmarks absolut største eksperter, når det kommer til ost, og han ser potentiale i flere af produkterne.” 

Dagrofas CSR-Manager, Henrik Johannsen.

Kraftig smag for ægte connoisseurs des fromages

En autentisk smag og tekstur er sjældent noget man forbinder med veganske oste, men Les Nouveaux Affineurs har formået at ramme helt plet. 

“Jeg var meget skeptisk overfor de her plantebaserede alternativer i starten, for der er rigtig meget skidt derude, som er uspiseligt. Her synes jeg dog, vi har formået at finde frem til nogle lødige produkter, som er af en kvalitet, vi kan stå inde for.” 

Poul Larsen.

Vores kampagnemedarbejder, projektleder og oste-connaisseur, Christian Winther, havde fået til opgave at indsamle viden om og smage på de førende modnede veganske oste på markedet, og var naturligvis med til at præsentere ostene for Dagrofa.

“Ostene er intenst modnede som man kender det fra de bedste oste – samme kulturer, samme modningsproces. Og det kan smages.”

Christian Winther.

De to produkter der introduceres, har hver deres egne karakteristika:

  • L’Affiné d’Albert: Kompleks buket af smagsnuancer i denne mest markante og kraftige modnede ost. Vil tilfredsstille kritiske ostekendere.
  • Margot: Cremet dyb svampesmag og velkendt hvid skimmel som hos brieost.

Luksusoste til alle, der elsker ost

For PlanteVækst har det været særligt vigtigt, at ostene lever op til de kræsne kunders krav, og at de præsenteres optimalt i delikatessen som et luksusprodukt og ikke som et vegansk produkt. Dagrofas tilgang til at introducere plantebaserede luksusoste i Danmark fortjener stor ros, mener kampagnechef i PlanteVækst, Thomas Erex.   

“Vi arbejder med, hvordan man effektivt kan indføre flere grønne produkter og få kunderne til både at vælge dem og at komme tilbage til dem. Her er smag og konsistens helt afgørende, samtidig med at produkterne skal normaliseres. Normaliseringen kommer fx ved, at osten ligger i delikatessen og ikke er navngivet eller mærket som noget “vegansk”. Det er en luksusost af cashewnødder, som alle oste-elskere kan spise”

Thomas Erex.

Og navnet, Les Nouveaux Affineurs? Det fortæller faktisk en hel del. En affineur er nemlig den traditionelle betegnelse for den, der har ansvaret for modningsprocesserne under fremstillingen af oste. De nye ostemagere, kan man derfor kalde Les Nouveaux Affineurs – og Dagrofa og PlanteVækst er da også enige om, at vi kommer til at høre mere til næste generations ostemagere i fremtiden.