Hafnia Bar har plads til alle

Duften af det inspirerende køkken, hyggelig musik og skønne omgivelser er det første der møder dig når du træder ind på Hafnia bar. Stedet som nu i godt 2,5 år har ligget på Store Regnegade i indre København, tilbyder en spændende menu med noget til alle. Siden starten har spisestedet serveret plantebaserede retter i form af bl.a. salater, sandwich og såkaldte bowls med stor succes. Hvis man ikke endnu er hoppet helt med på plantebølgen, serveres kylling, laks og tun som tilvalg og i enkelte retter på forhånd.

Driftsansvarlige Subhan fortæller, at han altid har været kreativt anlagt og klar på enhver udfordring. Han anerkender samtidig at flere og flere fravælger kødet i dagligdagen, hvilket de også ser på bestillingerne. Målet for stedet er et sundt, miljøvenligt og lækkert sted, som i øvrigt også tilbyder et komplet glutenfrit måltid og laktosefrit efter ønske. Som han selv kalder det, et ”Sundhedshus”. Det er også muligt at bestille en friskpresset juice, som både er en god energibooster og giver immunforsvaret en hjælpende hånd.

Særligt har det vist sig positivt, at grupper og større forsamlinger med forskellige præferencer alle kan gå tilfredse og mætte hjem. Når man tilbyder helt plantebaserede måltider, sikrer man sig nemlig, at større grupper med måske bare en eller to plantespiser iblandt ikke vælger stedet fra på grund af den ene persons kostvalg.

Selvom det i forvejen strålede ud af Subhan, svarer han, at den bedste oplevelse med at tilbyde veganske retter, er hver dag. Hver dag byder på tilfredse kunder, både de nye og stamkunderne. Selvfølgelig kræver det hårdt arbejde at stable sådan et sted på benene, og at se det køre så godt er en sand fornøjelse. Der er hele tiden nye, gode oplevelser, men den bedste er at være stolt og glad for at være på arbejde hver eneste dag.

Hos Hafnia er det de populære bowls, som de fleste ender med at sætte tænderne i, men deres varianter af sandwicher lyder også til at fylde mange sultne maver – hvilket nok også skyldes, at du selvfølgelig kan få hele menuen som takeaway.

Selv smagte jeg bowl nr. 3 på menukortet, som først og fremmest var et fantastisk farvestrålende syn. Der er ingen tvivl om, at denne ret er sammensat med kærlighed for smagssammensætninger. Syrlige, krydrede svampe med blød avocado og søde, salte tomater gav den perfekte harmoni. Hver mundfuld er en oplevelse, og så skal det lige siges, at den hjemmelavede peanutdressing er fænomenal! Dette måltid er uden tvivl sundt og friskt, og samtidig gik jeg derfra godt mæt for kun 99 kr.!

Hvis driftansvarlig Subhan skal give et godt råd til andre restaurationer, der vil servere plantebaseret mad, lyder det:

”Hvis det skal gøres, skal det gøre med omtanke.”

Med det menes, at plantebaserede retter selvfølgelig skal være 100 % veganske. Derudover så er det vigtigt at kreerer en interessant og smagfuld menu, og følgende opdatere i takt med kundernes feedback. 

Hafnia Bar kan findes i Store Regnegade i København.

Om skribenten, Liv Juul Franck: "Jeg er 23 år og arbejder med fundraising som phoner. Derudover er jeg veterinærmedicinstuderende på KU. Dyrene har altid haft en stor plads i mit hjerte, og derfor er jeg rigtig glad for at kunne være med til at skrive for PlanteVækst. "