Folketingspolitikere på besøg hos planteproducent med store ambitioner

Folketingspolitikerne Anders Kronborg (S) og Erling Bonnesen (V) var torsdag på besøg hos virksomheden Organic Plant Protein for at høre om produktionen af plantebaseret protein, som efterspørges i stigende grad i hele verden. 

Virksomheden Organic Plant Protein producerer plantebaseret protein på en fabrik i Hedensted – en bygning, der oprindeligt blev brugt som svinestald.

Selvom virksomheden er nystartet, er ambitionerne tårnhøje. Organic Plant Protein vil være verdens førende (og første) producent af økologisk planteprotein af ærter og hestebønner. Og spørger du administrerende direktør hos Organic Plant Protein, Ulrich Kern-Hansen, skal råvarerne gerne leveres af danske producenter allerede fra 2021. 

”Der er stor efterspørgsel på planteprotein, og derfor arbejder vi blandt andet på at finde danske landmænd, der kan levere råvarer som ærter og planteprotein,” siger Ulrich Kern-Hansen, administrerende direktør hos Organic Plant Protein.

Besøg var en øjenåbner 

Det var organisationen PlanteVækst, der havde inviteret de to folketingspolitikere på besøg hos Organic Plant Protein, for at vise, hvordan planteprotein produceres, og hvordan plantebaserede fødevarer kan bidrage til den danske fødevareproduktion og økonomiske vækst. 

Efter besøget var begge politikere begejstrede over Organic Plant Proteins ambitiøse, grønne forretning:

“Det her besøg har været en øjenåbner. Jeg er ikke i tvivl om, at det kan være med til at løse den klimaudfordring, vi står overfor. Samtidig kan jeg se et stort potentiale for grøn eksport her,” siger Anders Kronborg, folketingsmedlem for Socialdemokratiet. 

Og dén oplevelse delte Erling Bonnesen, der ser et stort potentiale i plantebaserede fødevarer:

“Plantebaserede produkter med ærter og hestebønner har en stor fremtid foran sig. Forbrugerne skal lige lære det at kende, men det skal nok komme,” siger Erling Bonnesen, folketingsmedlem for Venstre.