11 af de bedste plantebaserede burgere i København

Vi fik bragt denne burger-guide i Alt for Damerne i sidste måned – men du skal da ikke snydes for også at kunne læse den her!

I like big burgers and I cannot lie!

Vi vil gerne hylde burgeren, den ultimative genre i den (hurtige) kulinariske verden. Burgeren er et godt sted at starte, hvis du vil spise mere plantebaseret, eller vil introducere andre for plantemad. For som du kan se herunder, er der mange forskellige måder at gøre det på. Vi har samlet en liste over 11 af de bedste plantebaserede burgere i København – men bare rolig! Der kommer flere burgerguides, så resten af Danmark også kan være med. Send os dine bedste tips i en kommentar nederst eller på de sociale medier. God fornøjelse!

Hovedstaden

København, København, København. Og omegn. Det bliver nemmere og nemmere at finde en god burger – her er et par favoritter. Vi har fundet nogle, der ligger lidt spredt i hovedstadsområdet, så du kan kombinere sight seeing med burger eating.

Two Monkeys

Boltens Food Court, Gothersgade 8 i Indre By

Two Monkeys er et 100 % plantebaseret take away-sted. Du finder dem i stueetagen i Boltens Food Court – du kan ikke undgå at se dem! Butikken lokker med farverig, Insta-lækker mad, blandt andet deres unikke sorte bolle der er farvet med kul. I burgeren kan du vælge mellem Beyond Meat eller BBQ pulled soy. Prøv den med stegt plantain til.

Souls

Melchiors Plads 3 på Østerbro og Nørre Farimagsgade 63, Indre By

På Souls’ to restauranter kan du være sikker på at udvalget er 100% plantebaseret. De beskriver sig selv som et foretagende med australske rødder på dansk jord. Deres kick-ass motto er: “Eat Like You Give a Fork!”. Kom på Souls for hverdagsgourmet og oplev den prisvindende mad. I din burger kan du få BeyondMeat (med eller uden planteost) eller pulled østershatte.

Burgerklubben

Nørrebrogade 102 på Nørrebro, Smallegade 8 på Frederiksberg og Algade 26 i Roskilde

Burgerklubben lokker med et moderne diner-look. De siger selv, at de er ”Stedet der falder i alles smag”, og med deres simple byg-selv-koncept kan der være noget om det! Du vælger selv bolle, indhold og bøf (de har én veganerbøf, så dét valg burde være ret nemt). Du får også lige en anbefaling af deres curly fries med.

Max Burger

Gammeltorv 4 i Indre By, Herlev Hovedgade 55 i Herlev (lige midt i BIG shoppingcentret) og Ved Stationen 2 i Ishøj

Denne lille kæde af svensk hurtigmad er klimapionerer indenfor genren. De fortæller dig om din burgers CO2-udledning i stedet for hvor mange kalorier der er i den. Faktisk siger de selv, at de har klimapositive burgere, dvs. de har nedsatderes klimapåvirkning til mindst muligt, og køber sig til kompensering for mere end 100% pr. burger. Max’ Green-linje har et udvalg af både vegetariske og veganske burgere. Et børnevenligt alternativ til jer i forstæderne.

Café Blå

Blågårdsgade 17 på Nørrebro

Café Blå er 100% plantebaseret og ligger i en af Nørrebros mest spændende og charmerende gader. Burgeren er højt belagt, og du kan vælge mellem portobellosvamp eller karrymarineret tofu som bøf. Den kommer med grove fries og masser af mayo! Tag derhen for burgeren og kom tilbage igen og igen for atmosfæren.

The Organic Boho

Prinsessegade 23, Christianshavn og i Torvehallerne, Frederiksborggade 21, Indre By

The Organic Boho er solskin på din tallerken! Hos dem får du 100% plantebaseret, økologisk lækkerhed. Organic Bohos bærende værdi er bæredygtighed, miljømæssigt og socialt, og indehaverne drives af yoga, kreativitet, passion og optimisme. Organic Boho startede i Ibiza af to danske søstre. Nu har de taget konceptet med hjem til København. Kig forbi deres café på Christianshavn eller deres bod i Torvehallerne for at få et skud farve og glæde i dit liv. Vælg mellem stegt blomkål, tempeh eller falafel i din burger, der serveres med syltede agurker, sød kartoffelchips, chillimayo og saltede, røgede mandler.

Nord Falafel

Falkoner Allé 73A på Frederiksberg

Nord Falafel er et vegetarisk spisested på Frederiksberg. De serverer hjemmelavet, økologisk falafel. Hos Nord Falafel går de op i smag og teksturer, og de forener nordiske og mellemøstlige smage. De kombinerer således falafel med grønkål, og æbleeddike med granatæbledressing. Deres falafelburger serveres derudover også med rødkålssalat og cherrytomater som er marineret i olivenolie. Vel værd et smut til Frederiksberg!

Simple Raw

Gråbrødre Torv 9, Indre By

Simple Raw præsenterer stolt mad som er uden konserveringsmidler, tilsætnings- og farvestoffer, mælkeprodukter eller gluten – og helt vegansk! De har et sølvmærke i økologi. Konceptet startede som en raw café, men nu har de udvidet tilberedsningsmetoderne indenfor vegansk gastronomi. Menuen skifter med sæsonerne. I skrivende stund får du i deres burger en mungbønne- og quinoabøf, ost, røget paprikamayonaise, og hjemmesylt og grønt. Hold dig opdateret med menuen på deres hjemmeside.

Gló

Burgeren findes kun i deres café i Magasin du Nord, Kongens Nytorv 13

De fleste forbinder nok ikke Island med plantebaseret sundhedsmad. Men med Gló må vi se os positivt overrasket. For denne lille kæde byder på farverig og nærende mad inspireret fra hele verden. Du kan finde Gló tre steder i København, men deres burger finder du kun i kælderen i Magasin du Nord (Gló finder du ellers i Tivoli Food Hall og på Værnedamsvej på Vesterbro). Burgeren kommer i en fuldkornsbolle; komplet med dressing og syltede agurker.

Burger Shack

Tapperitorvet 1, Carlsbergbyen (lige ved Carlsberg Station)

Foto: Ditte Kaas Christensen

Den Aarhusianske burgerkæde har også mad til plantespiserne. Kig forbi deres lille Københavnerbutik, der i dén grad lever op til navnet, og få stillet sulten. De har ikke veganerburgeren på menukortet, men laver den hvis du spørger. En ekstra grund til at vælge Burger Shack er deres bæredygtighedsprincip, der indebærer vindstrøm og madspildssikring.

Burger King

Spinderiet, Torvegade 13 i Valby, Ellebjergvej 142 i KBH SV, Vesterbrogade 2 B på Vesterbro, Rådhuspladsen 55 i Indre By, Frederiksborggade 12 ved Nørreport St., Jernbane Allé 44 i Vanløse, Fields – Arne Jacobsen Allé 2 i Ørestaden, Hannemanns Allé 30 i Kastrup – og mange andre steder…

Wow, wow, wow! Nu er der gode nyheder til fans af old school fast food. En af de største spillere på burgermarkedet er med på plantevognen, og hvor er det fedt at se. Burger King har i Danmark lanceret Rebel Whopper, en version af deres klassiske burger med plantebaseret bøf. Nu bliver det endnu nemmere at overbevise dine venner om, at det faktisk kan lade sig gøre at spise ude, når du vil vælge planterne til. Husk at vælge fx steakhouse sauce i stedet for mayo for at få den plantebaserede udgave. Vær opmærksom på, at bøffen steges på samme grill som kødbøfferne.

Vi vil ha’ mer!

Den her guide er Københavner-baseret. Men vi tror på, der findes flere fantastiske plantebaserede burgere – både i København og andre steder i Danmark. Hjælp os med at opdatere guiden og lave flere; skriv til PlanteVækst på Facebook eller Instagram, eller i en kommentar til denne artikel. Tak for din hjælp!

Om skribenten, Mette Kousholt: Jeg er komiker og kultursociolog. Det vil sige, at jeg prøver at finde ud af, hvordan livet og mennesker fungerer, og så gøre grin med det. Jeg skriver artikler for PlanteVækst, hvor jeg deler al den lækre mad, Danmark har at byde på.